Ik ben
Sabine Gelok

Ondernemer in hart en nieren en moeder van twee kinderen. Iets wat eigenwijs ben ik ook, maar vooral dol op verbinding maken met mensen, gezelligheid, dansen, koken, reisjes maken, een goed gesprek, nieuwe plekken ontdekken en bovenal probeer ik me te richten op veel positiviteit. Het ondernemen geeft mij een flinke dosis fun en creativiteit waar ik mijn volledig potentieel goed in kan verweven. Ik blijf mezelf graag uitdagen en blijf vooral ook dicht bij mezelf.

Mijn verhaal

Ik ben in 2012 gestart met mijn bedrijf. Hiervoor stond ik voor de klas, werkte ik veelal met zorgleerlingen, ontwikkelde ik veel projecten en deed ik diverse implementaties op scholen. Kinderen die snakten naar een andere benadering, een andere denkwijze hadden, die de beschikking hadden over meer creativiteit en gevoeliger waren dan gemiddeld, vingen mijn aandacht. Ik voelde me daar nauw mee verbonden.

Ik was zelf als klein kind en pubermeisje ook iemand die dingen op een eigen manier deed, een eigenwijze denkwijze had, gevoelig kon zijn, zichzelf terug kon trekken en bovenal vrijheid nodig had. Buiten de kaders werken had altijd mijn voorkeur en dat deed ik dan toch vaak door veelal in mijn hoofd te zitten. Soms kon ik mezelf in een compleet andere wereld bevinden. Later leerde en voelde ik ook dat er een lijf was waar ik dingen mee kon en mocht gaan doen. En leerde ik steeds beter wie ik ben.

Het toelaten van mijn gevoel en lijf kon tenslotte de drukte in mijn hoofd ontlasten en dat vond ik heerlijk. Ik kwam gaandeweg meer uit mijn hoofd en kon echt mijn volledige potentieel gaan benutten. De weg die ik daarvoor heb moeten afleggen was niet altijd makkelijk of zonder hobbels, maar mijn mooie praktijk is het prachtige gevolg van deze reis.
Juist daarom richt ik me nu graag op die groep jonge meiden, hun ouders, (jong)volwassen vrouwen en professionals die zichzelf willen ontwikkelen en die zichzelf graag willen (terug) vinden.

Want we komen ver op wilskracht en vanuit ons hoofd. Maar ondanks je wilskracht kan er in het leven plotseling uitval ontstaan. Je hoofd gaat steeds meer overnemen en je lijf doet steeds minder.

Zonder mijn hoofd kan ik het niet uitvoeren.
Zonder mijn lijf ben ik niet écht aanwezig.
Zonder het vermogen om de juiste boodschap of informatie door te geven, kan ik niet helder denken en op een veilige wijze reageren. Je ziet dat vaak terug in spanning in het lijf, in heftige reacties of prikkelgevoeligheid.

Als we dit laten voor wat het is haken we uiteindelijk massaal af…

Maar het kan natuurlijk ook heel anders. En daar focus ik me dan ook graag op.

Ik volg regelmatig trainingen om mijn vak steeds meer diepgang te geven. Trainingen die zich richten op jeugdhulp en onderwijs. Nationaal, maar ook internationaal. Sommige trainingen hebben een wetenschappelijk kader, sommige meer holistisch. Zo reis ik regelmatig naar USA af om daar meer kennis vandaan te halen. De behandelingen, begeleidingsvormen en praktische ondersteuning in mijn praktijk en expertisecentrum staan dan ook nooit stil. Ook voldoet mijn praktijk aan diverse kwaliteitseisen om ook een stukje jeugdhulpverlening en ouder/ schoolbegeleiding mee te pakken. Soms ook in opdracht vanuit de GGZ.

Een ding is voor mij inmiddels wel zeker.

Vooruitkomen doe je niet alleen met je  hoofd, maar ook met je  lijf!

Hoofd en lijf als een geheel zien is waarmee ik mijn aanbod en werkwijze onderscheid.