“Je bent niet je gedrag.
Je laat met je gedrag zien, dat iets niet lekker voelt.”

Een mooie quote en tegelijkertijd exact hoe ik naar een uitdaging kijk.

Niet alleen kijken naar wat er met het blote oog zichtbaar is, maar vooral voelen wat er onder de oppervlakte “leeft”. En een oordeel laten we hierbij achterwege.

We “moeten” in deze maatschappij steeds meer doen. We vragen daardoor nog meer van ons zelf. Ons lijf draait overuren en ons hoofd voelt steeds voller. Steeds meer jongeren en volwassenen ervaren dit door oneindig veel prikkels die iedere dag tot hen komen. Met name meiden en vrouwen zijn sneller overprikkeld en minder gelukkig, is gebleken uit onderzoek. Dat maakt dat ik veelal met deze doelgroep werk.

In plaats van “moeten”, werken we in mijn praktijk aan “ont-moeten”. En dit op een manier die beter past.

Ik gun iedere jonge meid en iedere vrouw dat stukje ontspanning, zelfliefde en “happiness” om iets waardevols te kunnen brengen in deze prachtige wereld. Ik ontvang je graag om jou en/of je kind verder te helpen en mijn vele mogelijkheden samen met jou te onderzoeken.

P.S: (jonge) mannen en vaders die voor een andere zienswijze open staan, zijn natuurlijk ook altijd welkom. 😉

Hoe werk je dan precies?

Ik werk in mijn gehele aanbod vanuit 8 rustpijlers die zorgen voor een brede vernieuwde aanpak. Deze pijlers vul ik in met technieken die nationaal en internationaal van aard zijn en zorgen allen dat je meer uit je hoofd kunt leren komen, meer ontspanning voelt, je vitaliteit beter kunt sturen en je potentieel meer gaat leren inzetten. Deze expertise ontwikkel en verbeter ik continu

Heel vaak worden we overladen door negatieve gedachten en onze eigen overtuigingen. Lees meer

Het is alleen wel zaak dat ze jou niet in de weg gaan staan. Kan ik het wel? Ben ik wel goed genoeg? Het zijn vaak gedachten die veel voorkomen.

Het zorgt soms dat je niet altijd doet wat je zou mogen en/of kunnen doen. Met diverse technieken (internationaal en/of nationaal gerenommeerd) sporen we negatieve gedachten op, buigen we ze om en werken we aan een gezonde mindset.

Vanaf het moment dat je geboren wordt is aanraking cruciaal. Veilige hechting en je veilig voelen valt en staat met veel huidcontact. Lees meer

Soms kan het zijn dat je geboorte niet zo makkelijk was. Dit kan zorgen voor een disbalans op het sensorische systeem van ons lijf. Aanrakingen kunnen dan heel heftig binnen komen of zorgen dat je heel weinig voelt en veel prikkels nodig hebt.

Door lichaamsgerichte technieken in te zetten die werken op jouw sensorische input, kan de prikkelverwerking weer anders verlopen. Dit maakt dat je je veiliger kunt gaan voelen in je eigen lijf.

Hooggevoeligen zijn vaak creatief. Daar wordt niet altijd rekening mee gehouden. Lees meer

Door creativiteit in te zetten en het meer toe te laten in je leven, kun je beter uit je hoofd komen.

Ik onderzoek waar jouw kracht ligt, hoe jij het beste kunt leren en functioneren. Daarnaast kijken we samen welke vormen van creativiteit voor jou (en/of je kind) passend kunnen zijn om meer uit je hoofd te komen en je gevoelswereld meer te kunnen toelaten.

Met systemisch werk wordt een bewustwordingsmethode bedoeld die als doel heeft belemmeringen uit een systeem op te sporen. Lees meer

Ieder mens maakt deel uit van systemen; gezin van herkomst, je huidige gezinssysteem, een samengesteld gezin, de schoolklas, de sportgroep, een team van een organisatie.

Ze hebben als overeenkomst dat ze samenleven met elkaar in verbondenheid. Het is de bedoeling dat jij jezelf verbonden en vrij kunt voelen in een systeem.

Soms kan het zijn dat er toch vergissingen in het systeem zijn ontstaan en jij jezelf gevangen en verstrikt voelt.

Systemisch werk (opstellingen) zorgt dan dat de posities die mensen in een systeem innemen geanalyseerd kunnen worden. Dit zorgt dat er mooie veranderingen kunnen ontstaan. Ervaar en voel… Je lichaam vertelt je het antwoord.

Om je vitaler en energieker te voelen is het enorm waardevol om te kijken naar hoe je in elkaar steekt. Wat zijn jouw behoeften? Wat zijn de valkuilen? Lees meer

Dit kan zich vertalen in het gebruiken/weglaten van specifieke voeding. Misschien is het weglaten van een bepaald voedingsmiddel voor jouw lijf heel slim om te doen, of merk jij dat je te veel aan stresshormonen aanmaakt. Met producten en testen kijken we hoe het gesteld is met jouw interne balans. Hierdoor zien we vrij snel wat er nodig is voor het herstellen van disbalans en het behouden van de juiste balans.

Een van de belangrijkste dingen om gelukkig, vitaal en ontspannen te functioneren is rust in je lijf. Lees meer

Hoe reageert jouw lijf als het stress heeft? Voelt je lijf gespannen aan? Hoe is het gesteld met de ademhaling? En hoe reageert jouw lijf eigenlijk echt op gevaar (of die ene onveilige trigger/prikkel)?

Een lijf zal bij veel stress kiezen voor een specifiek overlevingspatroon om zichzelf te beschermen. Hij vecht, vlucht of bevriest.

Ik zoek uit wat het lijf van jou (of je kind) in zo’n situatie doet. Door specifieke technieken in te zetten werken we aan meer interne veiligheid in het lijf en minder fysieke klachten en blokkades.

Vaak zeggen mensen… Dus jij werkt holistisch? Ja en nee. Ik kijk verder dan wat er aan de oppervlakte ligt en richt me op dat wat werkt en nodig is. Lees meer

Ik wil dat mensen niet alleen werken op de ratio, maar ook dichter naar zichzelf leren gaan door te voelen (en dat doe je ook met je lichaam). Je hebt het beide nodig.

Ik werk dus zowel regulier als holistisch. Een klacht kan medisch zijn, maar heel vaak als er niets gevonden wordt, heeft het ook te maken met opgeslagen emotionele bagage. Door ook vanuit een andere zienswijze te kijken en dit te verweven in het aanbod, kan ik kijken welke belemmeringen er bij jou (of je kind) in de weg zitten.

Ik ben een geboren gevoelsmens en kan mijn eigen spirituele gaven inzetten om te voelen wat een goede passende route voor jou kan zijn. Voor de een is dat een andere dan voor de ander.

Mensen worden in tal van situaties overspoelt door emoties. Die emoties slaan zich op in onze cellen als we ze niet uiten. Een cel is in staat om te herinneren. Lees meer

Positieve en negatieve emoties worden herkend.

Op het moment dat je veel opslaat, maar minder goed of niet kan ontladen, kan het gebeuren dat de emoties de overhand gaan nemen. Er komen dan steeds meer signalen naar de oppervlakte. Jij (of je kind) bent snel aangebrand, overprikkelt of loopt vast. Door diverse technieken (international en nationaal gerenommeerd) kan ik achterhalen wat jouw lijf aan opgekropte emoties vasthoudt. Hierdoor kun je makkelijker loslaten, ontspannen en uiteindelijk beter functioneren.

Technieken en methodieken (nationaal/international erkend) die ik inzet:

 • NLP
 • Touch for health
 • Quantum touch
 • IPPE geboortetrauma
 • MNRI reflexintegratie (USA)
 • RMT reflexintegratie (Australië)
 • CNLS (nieuwe leerstrategiespecialist)
 • Oplossingsgericht werken
 • Familie (opvoed)stellingenwerk
 • Tafelopstellingen
 • Klassenopstellingen
 • Vitaliteitscoach
 • Beeld en brein (leerstrategie)
 • Vijf elementenleer
 • Zinzinoenergetisch werk
 • EFT
 • Ademhalingscoaching
 • Spiritueelcoach (edelstenen, zielslevens, meditatie)

Per persoon test ik altijd wat er nodig is en/of vanuit welke hoek ik dit kan aanvliegen. Dit maakt dat geen een aanpak hetzelfde is.
Wil je meer weten over methoden, werkwijzen en/of over mij?
Neem dan gewoon contact op voor een persoonlijk gesprek.

Wil je meer weten over Sabine en haar aanpak: vraag een gratis gesprek aan.