fbpx

Mijn missie

Als je mij vraagt wat zou je willen bereiken met je bedrijf, dan antwoord ik steevast dat ik meer ontspannen vrouwen, moeders en/of kinderen in de wereld wil kunnen begroeten.

We “moeten” in deze maatschappij steeds meer doen. We vragen daardoor nog meer van ons zelf. Ons lijf draait overuren. Kinderen ervaren dat vooral in de overvolle klassen met oneindig veel prikkels. Ze raken de grip en glans soms kwijt en kunnen zich vreselijk onzeker voelen in wie ze zijn en wat ze doen. Ook wij vrouwen rennen vaak over straat en weten soms niet meer waar we de rust nog kunnen vinden. En als de zorg(en) rondom jezelf en/of je kind(je) ook nog eens groter zijn, is de accu echt snel leeg.  Dat kan natuurlijk geheel anders.

We hebben vaak veel aan ons hoofd. We doen ook steeds meer met het hoofd. Het zou meer ontspanning op kunnen leveren als we ook ons lijf veel beter zouden kunnen gaan inzetten! Ontspanning en werken aan vitaliteit zorgt voor betere prestaties.

Mijn verhaal

Ik heb zelf als hooggevoelige vrouw ondervonden dat als je emotionele uitdagingen ervaart in je leven, je lijf het aardig voor zijn broek krijgt en dit dus tegelijkertijd je totaal functioneren flink kan belemmeren. Je hoofd gaat steeds meer overnemen en je lijf doet steeds minder.

Ik ontdekte bij mezelf dat het juist de kracht is om deze twee zaken nauw met elkaar te laten samenwerken. Ze zijn onlosmakelijk verbonden in je functioneren (thuis, op school, op je werk en in je business).

Zonder hoofd kan ik het niet uitvoeren. Zonder het vermogen om de juiste boodschap en/of informatie door te geven, kan ik niet helder denken en/of op een veilige wijze reageren. Je ziet dat vaak terug in spanning in het lijf, in heftige reacties en/of prikkelgevoeligheid.

Als we dit laten voor wat het is dan haken we uiteindelijk massaal af….Maar het kan natuurlijk ook heel anders.

Ik gun ieder kind en iedere moeder/vrouw dat stukje ontspanning, zelfliefde en “happiness” om iets waardevols te kunnen brengen in deze prachtige wereld. Ik ontvang je graag om jou en/of je kind verder te helpen en de mogelijkheden samen te onderzoeken.

“Leven vanuit je hart, voelen wat goed voelt, werken aan je vitaliteit en daar groots naar kunnen handelen zonder twijfel en/of angst.

Oordelen vanuit de omgeving los kunnen laten en je potentieel leren benutten, zodat je vol energie en vanuit ontspanning kan gaan functioneren en geniet

Ongeacht leeftijd…”

Hoe werk je dan precies?

Ik werk in mijn gehele aanbod vanuit 8 rustpijlers die zorgen voor een brede vernieuwde aanpak. Deze pijlers vul ik in met technieken die nationaal en internationaal van aard zijn en zorgen allen dat je meer uit je hoofd kunt leren komen, meer ontspanning voelt, je vitaliteit beter kunt sturen en je potentieel meer gaat leren inzetten. Deze expertise ontwikkel en verbeter ik continu

Heel vaak worden we overladen door negatieve gedachten. Kan ik het wel? Ben ik wel goed genoeg…

Dit zorgt dat je niet altijd doet wat je zou mogen en/of kunnen doen. Met diverse technieken (internationaal en/of nationaal gerenomeerd) sporen we negatieve gedachten op, buigen we ze om en werken we aan een gezonde mindset.

Vanaf het moment dat je geboren wordt is aanraking cruciaal. Veilige hechting en je veilig voelen valt en staat met huidcontact. Soms kan het zijn dat aanrakingen heel heftig binnen komen of dat het juist zo is dat je heel weinig voelt en veel prikkels nodig hebt. Door technieken in te zetten die werken op sensorische input, kan de prikkelverwerking weer anders verlopen. Dit maakt dat je je veiliger kunt gaan voelen in je eigen lijf.

Hooggevoelige kinderen en/of volwassenen zijn vaak creatief. Soms wordt daar al veel mee gedaan, maar soms ook bijna niet. Door creativiteit in te zetten en het meer toe te laten in je leven, kun je beter uit je hoofd komen. Ik onderzoek waar jouw kracht ligt, hoe jij het beste kunt leren en/of functioneren. Daarnaast kijken we samen welke vormen van creativiteit voor jou en/of je kind passend kunnen zijn.

Als jouw kind boos is en/of jij zelf snel overprikkeld ben, dan zul je merken dat je communicatie niet altijd even sterk is.

Kinderen zijn heel goed om dat dan te gaan spiegelen, tot grote ergernis van jou. Door dit te leren zien, zie je vaak waar jij zelf vaak aan kunt werken.

Door samen in te zoomen hoe je structuur aanbrengt, hoe je boodschappen communiceert en hoe je liefdevol grenzen aan kunt geven, zul je ontdekken dat je meer in verbinding komt met jezelf, je kind en/of de ander.

Om je vitaler en energieker te voelen is het enorm waardevol om te kijken hoe je in elkaar steekt. Wat zijn jouw behoeften? Wat zijn de valkuilen?

Dit kan zich ook verder vertalen in het gebruiken/weglaten van specifieke voeding. Misschien is het weglaten van een bepaald voedingsmiddel voor jouw lijf heel slim om te doen, of merk jij dat je te veel aan stresshormonen aanmaakt. Met producten en testen kunnen we kijken hoe het gesteld is met jouw interne balans. Hierdoor zien we vrij snel wat er nodig is voor de juiste balans en het herstellen van disbalans.

Ook voor kinderen kan dit soms veel verschil maken.

Een van de belangrijkste dingen om gelukkig, vitaal en/of ontspannen te functioneren is rust in je lijf. Hoe reageert jouw lijf als het gestresst is?

Voelt je lijf gespannen aan? Hoe is het gesteld met de ademhaling en hoe reageert jouw lijf eigenlijk nu echt op gevaar (of die ene onveilige trigger/prikkel)?

Een lijf zal bij veel stress kiezen voor een specifiek overlevingspatroon om zichzelf te beschermen. Hij vecht, vlucht of bevriest.

Ik zoek uit wat het lijf van jou en/of jouw kind in zo’n situatie doet. Door technieken in te zetten kunnen we werken aan meer interne veiligheid in het lijf en minder fysieke klachten en/of blokkades.

Vaak zeggen mensen… Dus jij werkt holistisch?

Als je wilt weten of mijn aanpak regulier en/of holistisch is dan zeg ik altijd: ik kijk verder dan wat er aan de oppervlakte ligt en richt me op dat wat werkt en nodig is. Ik wil dat kinderen en/of volwassenen niet alleen werken op de ratio, maar ook dichter naar zichzelf leren gaan door te voelen (en dat doe je ook met je lichaam).

Ik werk dus zowel regulier als holistisch. Een klacht kan medisch zijn, maar heel vaak heeft het ook te maken met opgeslagen emotionele bagage.

Door ook vanuit een andere zienswijze te kijken en dit te verweven in het aanbod, kan ik kijken welke belemmeringen er vaak bij jou en/of je kind dwars liggen.

Dit doe ik bijvoorbeeld door in te zoomen op het familiesysteem.  Wat draag jij wat niet van jou is? Of wat is een patroon wat steeds terug komt en doorbroken mag worden?

Kinderen en volwassenen worden door tal van situaties overspoelt door emoties.

Die emoties slaan zich op in onze cellen. Een cel is in staat om te herinneren. Positieve en ook negatieve emoties worden herkend.

Op het moment dat je veel opslaat, maar minder goed kan ontladen, kan het gebeuren dat de emoties de overhand gaan nemen en er steeds meer signalen naar de oppervlakte komen.

Jij en/of je kind is snel aangebrand, overprikkelt of loopt vast.

Door diverse technieken (international en nationaal gerenomeerd) kan ik achterhalen wat jouw lijf aan opgekropte emoties vasthoudt. Hierdoor kun je makkelijker loslaten, ontspannen en beter functioneren.

Technieken en methodieken (nationaal/international erkend) die ik inzet:

 • NLP
 • Touch for health
 • Quantum touch
 • IPPE geboortetrauma
 • MNRI reflexintegratie (USA)
 • RMT reflexintegratie (Australië)
 • CNLS (nieuwe leerstrategiespecialist)
 • Oplossingsgericht werken
 • Familie (opvoed)stellingenwerk
 • Vitaliteitscoach
 • Beeld en brein (leerstrategie)
 • Vijf elementenleer
 • Zinzinoenergetisch werk
 • EFT
 • Ademhalingscoaching
 • Spiritueelcoach (edelstenen, zielslevens, meditatie)

Per persoon test ik altijd wat er nodig is en/of vanuit welke hoek ik dit kan aanvliegen. Dit maakt dat geen een aanpak hetzelfde is. 
Wil je meer weten over methoden, werkwijzen en/of over mij?
Neem dan gewoon contact op voor een persoonlijk gesprek.

Review

Een van mijn klanten deelt haar ervaring na tien jaar hulpverlening waar het ene oordeel het andere opvolgde. Zij blikt tussentijds in haar mailconversatie met mij, nu na drie van de zes maanden, even terug op het alternatieve alternatief.

"In december startten wij (mijn dochter en ik mocht mee) bij Sabine. Op dat moment hadden wij in tien jaar al tientallen hulpverleners versleten (psychologen, fysiotherapie, osteopaat, diëtist, noem maar op). Telkens met een tijdelijke verbetering, maar ook telkens kwamen de klachten terug. Bovendien liepen er meestal verschillende behandelingen naast elkaar, wat het allemaal erg intensief maakte. Vijf afspraken in 1 week was geen uitzondering. Sabine was eigenlijk onze laatste strohalm. Met een dochter van 14 die niet kon eten i.v.m. misselijkheid, erg boze buien had, faalangst, onzeker, al meerdere lange periodes niet naar school gegaan, wist ik niet meer zo goed waar ik nou hulp kon krijgen. Een post van Sabine (die ik al jaren volg op social media, maar nog nooit de stap gezet...) gaf de doorslag en binnen zeer korte tijd konden we terecht. Al na 1 behandeling merkte ik verschil bij mijn dochter; ze at ontbijt, voor het eerst in 2,5 jaar. Ze ging een paar weken later naar school. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Ze heeft geen dag verzuim meer gehad, ze ontbijt elke dag, ze maakt toetsen, ook als ze weet dat ze misschien een onvoldoende haalt, ze is in staat om zaken te overzien (bijv. na het maken van een lunch ook even de keuken opruimen), ze komt voor zichzelf op, heeft meerdere negatieve vriendschappen afgesloten en vindt zichzelf). Als moeder sta ik niet aan de zijlijn: ook ik ga regelmatig naar Sabine voor mijn eigen sessie. Want onze patronen kunnen alleen doorbroken worden, als ik hierin meegenomen word. Ook bij mezelf merk ik zoveel verschil: ik slaap beter, ga mezelf laten zien, ben echt nog wel moe, maar stap niet meer uitgeput mijn bed uit, heb weer plezier in dingen die ik vroeger leuk vond, maar simpelweg geen energie meer voor had. 

Wat doet ze dan? Ik kan het niet precies omschrijven. Elke klacht staat in relatie met je lichaam en op basis van wat je vertelt en wat Sabine zelf voelt, word je behandeld. Geen ellenlange gesprekken, je hoeft niet eens precies te weten wat er scheelt: dat doorziet en doorvoelt Sabine zelf wel. En heel snel resultaat. Bovendien vind ik de sessies bij Sabine ook echt een cadeautje aan mezelf en de 1 op 1 dagen die mijn dochter en ik af en toe doen, verdiepen onze toch al sterke band nog meer. 

Het verschil met reguliere GGZ is dat Sabine een heel arsenaal aan tools heeft die ze kan inzetten. Je hoeft dus niet voor pijn in je schouder die voortkomt uit stress, naar de fysio voor behandeling en naar de psycholoog voor je stress: Sabine pakt beide delen aan. En ja, dat is soms confronterend. Maar wel op een liefdevolle manier gebracht. Na een sessie hebben wij steevast 'klachten': misselijk, heel moe, soms zelfs koorts. De wetenschap dat je lichaam opruimt en dat je je de volgende dag echt zoveel beter voelt, maakt het makkelijk dit te accepteren. 

Sabine voelt dingen. Zonder dat ze zweverig is. Een nuchtere Zeeuwse met een prachtige gave, waar je je voordeel mee kunt doen. 

Voor het eerst in 10 jaar hulpverlening heb ik echt het gevoel dat puzzelstukjes op hun plaats vallen en dat we aan 1 puzzel werken, in plaats van aan 5 verschillende. En mijn dochter vindt het heerlijk dat ze niet veel hoeft te praten, maar wel per week beter in haar vel gaat zitten. 
Ik merk dat bijv. gemeenten relatief makkelijk uren toekennen voor de reguliere GGZ en dat voor de alternatieve kant, toch een soort argwaan bestaat. Eigenlijk vind ik dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om een traject als dit te volgen. Dat zou heel veel kosten in de GGZ besparen op lange termijn. De tools die je meekrijgt, zijn tools voor het leven."

Ik gebruik graag de metafoor van de boom om te laten zien wat er gebeurt in een vol hoofd. Hier leg ik het aan je uit.

 "Ik voel me enorm onrustig"

Als er veel prikkels binnen komen, komt er teveel beweging in jouw lijf. Je spieren kunnen op een verkeerde manier gaan aanspannen. Simpele dingen lukken vaak niet. Successen blijven uit.

 "Mijn hoofd wil wel, maar mijn lijf wil niet"

Je lijf moet begrijpen wat er in je hoofd omgaat. Er moet sprake zijn van samenwerking van zintuigen. Ook de juiste bewegingen moeten worden uitgevoerd. 

 "Ik reageer en/of schrik door het minste of geringste"

Onveilige prikkels zorgen dat je minder ontspannen en gefocust kunt functioneren.

 "Een goed fundament is de basis"

Een goed netwerk van wortels is de basis voor de ontwikkeling van een boom. Een goed fundament in ons brein zorgt ook voor beter functioneren. 

Ik gebruik graag de metafoor van de boom om te laten zien wat er gebeurt in een vol hoofd. Hier leg ik het aan je uit.

De boom

School of Happiness - De Boom 1

"Een goed fundament is de basis"

Een goed netwerk van wortels is de basis voor de ontwikkeling van een boom. Een goed fundament in ons brein zorgt ook voor beter functioneren. 

"Ik reageer en/of schrik door het minste of geringste"

Onveilige prikkels zorgen dat je minder ontspannen en gefocust kunt functioneren.

School of happiness - de Boom

"Ik voel me enorm onrustig"

Als er veel prikkels binnen komen, komt er teveel beweging in jouw lijf. Je spieren kunnen op een verkeerde manier gaan aanspannen. Simpele dingen lukken vaak niet. Successen blijven uit.

School of happiness - De Boom 4

"Mijn hoofd wil wel, maar mijn lijf wil niet"

Je lijf moet begrijpen wat er in je hoofd omgaat. Er moet sprake zijn van samenwerking van zintuigen. Ook de juiste bewegingen moeten worden uitgevoerd. 

Gezonde wortels zijn bij een boom hard nodig. Zijn deze niet aanwezig dan krijgt deze boom zijn voedingsstoffen en water niet binnen. Hij komt niet tot bloei en kan niet verder groeien. Zo werkt het bij een mens ook. Ons brein is eigenlijk opgebouwd uit drie lagen. Ze werken van onder naar boven. Als de onderste laag niet doet wat het moet doen, zal het bovenin ook lastiger worden. Fundament, een goed netwerk van wortels is nodig voor ontwikkeling.

Ben ik in veiligheid? Ben ik ontspannen? Deze vraag staat hier centraal. Je brein krijgt informatie vanuit de zintuigen en registreert dit als veilig of onveilig. Eigenlijk is het de laag waar informatie wordt gecontroleerd. Door een filteringsssyteem wordt er bepaald of je heel veel prikkels binnen krijgt, gemiddeld of juist heel weinig. Als ik veilig ben, zorgt dit voor een fijn, ontspannen en gefocust functioneren. Ik kan dan goed nadenken, kan me beter concentreren en val op een fijne manier in slaap.

Bij een registratie die als onveilig wordt gemarkeerd, gaat er ineens een heleboel anders.  Alles in je lijf gaat aan. Je bent niet meer bezig met andere dingen. Je lijf wil snel in actie komen op gevaar (vluchten) of het gevaar te lijf gaan (vechten). Je moet kunnen reageren dus jouw spieren spannen aan en je zintuigen gaan dus nog meer op scherp. Ook kan het gebeuren dat je juist van alles wil doen, maar je volledig dichtslaat. Je komt in de (bevriezing). Alles wat je meemaakt is voor jou te intens dus je brein zegt “shut down”. Ik doe niks! Als je hier continu in verkeerd, kan je vaak moeilijker functioneren.

Hoe moet ik iets gaan doen? Hoe organiseer ik dat? Hoe los ik het op? Hoe voel ik me?

Als er in deze laag blokkades zitten dan kan ik niet goed zeggen wat ik wil, kom ik moeilijk voor mezelf op, ben ik te veel bezig wat anderen van me vinden, en ben ik zelf ook niet altijd de meest vriendelijke persoon. Jouw lijf krijgt te veel reactie, voelt zich onrustig en wil veel bewegingen maken waardoor het gaat wiebelen en onrust laat zien. Je lijf spant verkeerde spieren aan, waardoor vaardigheden als stil zitten, gecontroleerde bewegingen moeilijk lijken te lukken. Je stoot vaak van alles om, want je benen en armen bewegen ongecontroleerd omdat je lijf minder goed voelt wat en hoe het doet. Je hormoonaanmaak verandert want jouw lijf moet alert blijven. Door hormonen aan te maken die daarvoor zorgen kun je ook op momenten dat je minder alert hoeft te zijn, nog steeds heel alert blijven. Het houdt je wakker. Je valt moeilijker in slaap.

Hier wordt de verbinding gemaakt met je lichaam. De informatie die via zintuigen binnenkomt in je brein wordt hier met je lijf verbonden. Het lijf moet begrijpen wat er in je hoofd omgaat, zodat het de juiste bewegingen kan maken om uit te voeren. Ook moet er worden samengewerkt.

Bij veel mensen gaat het hier vaak mis. “Mijn hoofd wil wel, maar mijn lijf wil niet”, hoor ik dan vaak terug. Of “Hij krijgt het maar niet uitgevoerd, maar hij wil wel heel graag.”  Of “We hebben zelf het gevoel dat er veel meer in zit” Samenwerking tussen je linker- en rechterkant is van wezenlijk belang. Stress blokkeert de verbindingen tussen linker- en rechterhersenhelft. Je lijf en het brein begrijpen elkaars seintjes niet. Je spieren raken totaal van slag en soms zelfs uitgeput. Doordat je lijf en brein elkaar niet begrijpen raakt ook jouw gedachtegang door de war. De oogspieren werken minder goed samen waardoor er verstoring ontstaat. Ook je oren krijgen moeite om geluid te filteren of klanken en woorden te onderscheiden en/of te begrijpen.

Je hebt de neiging om omkeringen te blijven maken, vanaf rechts te willen werken of letters en woorden over te slaan bij het analyseren. 

Wil je meer weten over Sabine en haar aanpak: vraag een gratis gesprek aan.