ZWART WIT .....FUCK IT

ADHD, ASS, dyslexie

Zucht!

Het is vaak zo zwart wit gedacht.

Tijd om het anders te doen!

Roept iedereen A, dan roep ik B!

Gaat iedereen naar links dan ga ik naar rechts.....

Zien we iemand hyperactief doen dan heeft ie ADHD En dan zeg ik: “het kan ook anders ”

I love it!

De mening van de ander ?

Tien jaar geleden liet ik me er veel te veel door leiden.Maar laat dit eens mijn belangrijkste les zijn !

Ik laat me niet meer leiden door massa, goedbedoelde adviezen, meningen die aangeven dat ik het anders zou moeten doen... ik bepaal zelf naar wie ik luister en waarom. Ik kies zelf de mensen uit waar ik een goed gevoel bij heb en waar ik een advies van wil en/of van nodig heb.....

Ja juist ook als dat zou gaan om mijn meest kostbare bezitten... mijn kinderen!

En laten veel ouders zich nu eens wel laten leiden vanuit wanhoop....

Vaak door hen die iets vinden van jouw kind. Vanwege heel vaak een getal! De ‘toets’ of de “testuitslag”

Ik maak me hard tegen de wereld waarop we continu inzoomen op zwaktes, het op jonge leeftijd al niet “goed genoeg “ zijn...ik pleit voor een aanpak die verschil maakt. Die echt kijkt onder de oppervlakte... Sabine denk jij aan ADHD, dyslexie of ASS ?Dat hoor ik hier veel ouders vragen?In deze maatschappij merken we het soms al op bij het consultatiebureau.. bij de zwemles, of op school tenslotte of of of.....

en dan en dan

Ja en dan?

wat is het verschil als dat dan mogelijk zo is? Wat levert je het dan op?

Dan krijg je andere handvatten, vinden ze je aardiger , maken ze uitzonderingen speciaal voor jou omdat je andere hulp krijgt en gaan mensen eerder voor je aan de kant.... en soms met een tabletje toe!

Toch?

Daarom?

Dan zou de wereld met deze oneindige aantallen toch veel mooier moeten zijn?

Het feit dat zoiets je hele leven achtervolgt is niet aan de orde..

15 jaar later niet aangenomen worden bij een opleiding omdat je reactievermogen niet goed genoeg zou zijn, daar praten we niet over!Nee erger ... jezelf op voorhand al niet eens kunnen en mogen laten zien omdat de ander vooraf oordeelt.

Hij had tenslotte ooit een ADHD diagnose gekregen en 6 negens op VWO